Loonheffingskorting - Kennisbank - Flexmoment
Menu

Begrip: Loonheffingskorting

Heffingskortingen zijn korting op de belasting en dat geldt dus ook voor de loonheffingskorting. Werkgevers die mensen in loondienst hebben dienen rekening te houden met algemene heffingskorting en de arbeidskorting.

Een medewerker die tegen betaling in dienst is bij een werkgever, heeft recht op korting op belasting. De werkgever krijgt mindering op belasting en dat dient in het loon van de werknemer verrekend te worden. Voorafgaand laat de werkgever het formulier opgaaf gegevens voor de loonheffingen door de werknemer ondertekenen.
De in te houden belasting op de werknemer bestaat uit de loonbelasting en enkele verplichte premies, samen genoemd “loonheffingen”. Een werkgever is verplicht om de loonheffingen in te houden en maandelijks af te dragen aan de Belastingdienst. Deze afdracht mag verminderd worden met de loonheffingskorting.

Het is zinvol om met nieuwe werknemers bij het afsluiten van het arbeidscontract direct al aan te bieden om de loonheffingskorting te regelen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten